Емус са вторите по големина птици в света и най-големите птици, родом от Австралия. Щраусът е най-голямата птица в света по височина и родом от Африка.

Ему имат наситено кафяви пера и като цяло е много трудно да се разграничи мъжкият и женският вид на вида. Въпреки това, през сезона на чифтосване кокошките ему отглеждат черни пера на главата, а голата кожа на главата става синя. Мъжките и женските щрауси от друга страна имат различни цветни пера. Мъжките щрауси имат черни пера с бели на крилата и опашките, докато женските имат сиво кафяви пера.

Emu има много здрави крака с три пръста, които му позволяват да работи със скорост до 30 mph. Казват, че краката са достатъчно силни, за да убият човек. Щраусът има изключително здрави крака с два пръста, които са проектирани по такъв начин, че да може да работи със скорост до 40 мили / ч. Щраусът също има изключително големи очи по отношение на главите си. Всъщност се казва, че имат най-големи очи сред сухоземните гръбначни.

Ему се отглежда широко в момента заради месото, олиото и кожата си. Това масло е направено от ему мазнини. Щраусът също се отглежда широко, но главно заради перата си. Меките пера са с голямо търсене за направата на прашинки, както и за декоративни елементи. На пазара се предлага и щраусовото месо и кожа.

Емусът образува двойки по време на сезона на чифтосване и ще остане заедно около пет месеца. След като женската снася яйцата си, те стават отговорност на мъжките и мъжките ги инкубират, докато ги въртят до 10 пъти на ден. През този период на инкубация мъжките не се изнасят от гнездото и не ядат и не пият за целия инкубационен период от 56 дни. Пилетата остават при бащите през първите пет до шест месеца и около същата зона през първите две години. Обикновено мъжкият щраус поема шест до седем женски през размножителния период. Всички женски от групата снасят яйцата си в едно и също гнездо. Доминиращата женска снася първо яйцата си. Яйцата се инкубират от мъжките, а женските на свой ред с женските през деня, а мъжките през нощта. Това осигурява естествен камуфлаж на гнездото, като женските се смесват в земята и мъжките черни цветове се смесват през нощта. Мъжките защитават люпилата и ги учат да се хранят, но много малко оцеляват от хищниците.

резюме
1.Емус са вторите по големина птици, родом от Австралия, докато щраусът е най-голямата птица, родом от Африка.
2.Emus имат наситено кафяви пера, като е много трудно да се разграничат мъжете и женските, освен през сезона на чифтосване, докато мъжките щрауси имат черни и бели, а жените имат кафяви пера.
3.Emus имат три пръста със скорост до 30 MPH, докато щраусът има два пръста и скорост до 40 MPH.
4.Emus се отглеждат заради маслото, месото и кожата си, докато щраусите се отглеждат за месото и кожата им от пера.
5.Emus двойки за чифтосване, но инкубацията и отглеждането на пиленцата се извършва само от мъжките. Щраусите образуват групи с всеки мъжки пол от шест до седем женски и инкубацията се извършва от тях на свой ред.

Препратки