Крал Пингвини срещу императорски пингвини
  

Кралски пингвин и императорски пингвин са много сходни на вид и е много възможно да се объркат като кой е кой. И двамата са големи във физиката си; всъщност двете най-големи пингвини в света. Следователно, по-доброто разбиране както за краля пингвин, така и за императорския пингвин ще бъде изключително полезно за всеки. Тази статия накратко обсъжда техните характеристики и подчертава разликите между тях, така че би било удобно всеки да следва представената информация.

Цар Пингвин

Крал пингвин, Aptenodytes patagonicus, както името изобразява, е много важен член сред пингвините. Има два подвида, описани от Антарктида и Южна Джорджия. Те имат много голямо тяло; всъщност той е вторият по големина сред пингвините. Теглото на тялото им варира от 11 до 16 килограма, а те са високи около 90 сантиметра (между главата и краката). Главата им е чернокафява, гърбът е сребристо сивкаво черен, коремът е бял, а ушните петна са ярко златисто оранжеви на цвят. Оцветяването им включва ярко златисто жълто засенчване или оранжево оцветени маркировки около областта на шията и гърдите. Тези сенки обаче са по-жълтеникави при незрели птици. Независимо от това, новоизлюпените пилета са предимно със светлокафяв цвят. Оперението се различава леко между мъжете и жените, тъй като женските имат по-оранжево оцветени маркировки около шията и гърдите, отколкото мъжете. Кралят пингвин има дълга и черна банкнота, която е дълга около 12 до 13 сантиметра. В допълнение, човката им е тънък и извит надолу. Освен това долната им челюст има мандибуларна плоча с розов или оранжев цвят. Изпънатите им крака заедно с опростеното тяло помагат да плуват бързо с лекота. Кралските пингвини са месоядни животни, тъй като се хранят с риба, калмари и някои ракообразни. Размножават се само с една вярна половинка всяка година, а цикълът им на размножаване е дълъг 14 - 16 месеца.

Императорски пингвин

Императорският пингвин, Aptenodytes forsteri, е отличителен тип пингвин, що се отнася до техния размер и размножаване. Императорският пингвин е най-високият и най-тежкият пингвин сред всички тях. Те са ендемични за Антарктида и няма сведения за подвида на императорския пингвин. Тези възвишени птици без летателни птици са с височина над 120 сантиметра и тежат от 22 до 45 килограма тегло. Мъжките и женските императорски пингвини са сходни по своето оперение, както и по размери. Главата и гърбът им са черни на цвят, а коремът е бял на цвят. Те имат бледо жълто засенчена зона на гърдите и ярко жълти петна на ушите. Пилетата им са пепеляво-бели с изключение на черния им цвят глава, клюн и очи. Дължината на клюна при възрастен би била около 8 сантиметра, а долната челюст може да бъде розова, оранжева или люлякова. Те са месоядни животни и храна за ракообразни и главоноги в умерените морски води. Отглеждането им е забележително да се наблюдава, тъй като мъжкият инкубира яйцето, докато женските са на разстояние за хранене през целия инкубационен период, дълъг повече от два месеца. През цялото това време мъжката никога не вади тялото си от яйцето.

Каква е разликата между крал пингвин и император пингвин? • Императорският пингвин е по-голям и по-тежък от краля пингвин. • Пилетата императорски пингвин са сиви или пепеляво бели на цвят, но пилетата King пингвини са кафяви. • Кралят пингвин има петна от тъмножълт или оранжев цвят около гърлото, но те са по-бледи при императорския пингвин. • Императорите живеят само на континенталната част на Антарктида, докато кралете на субантарктическите острови. • Само мъжете императори извършват инкубацията на яйце 64 последователни дни, без да се хранят. Въпреки това, кралете инкубират яйцата си в продължение на 55 дни и мъжете и жените споделят отговорността.